Hlavní obsah

Na kroměřížském vystoupení Josefa Zímy zazní jeho nejznámější písně i průřez dechovkovým žánrem

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Nejen pro pamětníky je určeno Setkání Josefem Zímou, které proběhne ve čtvrtek 1. října od 17 hodin ve Společenském sále Domu kultury v Kroměříži. V pořadu by měla zaznít řada písniček jak z éry, kdy zpíval rokenrol či pop, tak z doby, kdy byl hvězdou dechovky.

Foto: archiv autora

Poutač zvoucí na kroměřížské vystoupení Josefa Zímy.

Článek

V pořadu, kde se během 90 minut střídá mluvené slovo s písničkami, se představí nestárnoucí herec, muzikálový zpěvák a nekorunovaný král české dechovky Josef Zíma (ročník 1932). Pražský rodák, který patřil mezi průkopníky rokenrolu u nás, prošel mnoha hudebními styly. Vedle toho byl také léta činoherním hercem na scéně Městských divadel pražských, objevil se však například i v muzikálu Monte Cristo.

V roce 2008 získal Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu. Je držitelem Ceny Thálie 2014 za celoživotní mistrovství v kategorii opereta-muzikál.

Právě ve vzpomínkovém pořadu, který do Kroměříže přiveze agentura Rajcha, zazní Zímovy nejznámější písně nebo průřez dechovkovým žánrem, ale třeba i blok písniček z pohádkových filmů včetně nesmrtelného songu Rozvíjej se poupátko, nebo písničku Prstýnek, kterou zpíval coby princ Radovan v pohádce Princezna se zlatou hvězdou. Navíc se diváci dozvědí i celou řadu zajímavých historek nejenom ze života pěveckého, ale i divadelního a soukromého.

Vstupenky na Setkání s Josefem Zímou jsou v tradičních předprodejích - kromě Domu kultury  také v kině Nadsklepí i v Expozici Karla Kryla.

Reklama

Výběr článků

Načítám