Hlavní obsah

Na Karlovarsku se otevře další úsek cyklostezky kolem Ohře

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj v rámci akce Den cyklostezky Ohře chystá otevření 2,2 kilometru dlouhého nového úseku od Svatošských skal k Doubskému mostu. Úsek se slavnostně otevře 13. června při příležitosti oslav 15 let od založení krajů.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Den Cyklostezky Ohře s překvapením a zajímavými dárky pro účastníky chystá Karlovarský kraj.

Článek

"Otevření nového úseku cyklostezky ze Svatošských skal k Doubskému mostu vidím jako skvělou příležitost pozvat co nejvíce zájemců a rodin s malými dětmi k projížďce a vyzdvihnout, jakým fenoménem se cyklistická trasa vedoucí napříč regionem stává," uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD).

Dosud měli cyklisté od Chebu do Karlových Varů k dispozici 68 km cyklostezky. "Nyní jsme připojili další část a plánujeme dostavbu úseků směrem k hranicím s Ústeckým krajem. Zorganizováním Dne Cyklostezky Ohře chceme veřejnosti ukázat, jak se Karlovarský kraj snaží reagovat na stoupající oblibu cykloturistiky. Myslím, že by se tato akce měla stát tradicí," řekl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Cyklostezka Ohře, kterou kraj buduje od roku 2004, vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem Loket, skrz Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily tisíce cyklistů. Je bezpečná a bez převýšení. Vede až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu se nikdo nemusí bát, že by jízdu nezvládl. Na trase nabízí řada restaurací a bufetů příjemnou zastávku s občerstvením.

Cykloturisté, kteří si chtějí výlet zpestřit, se do pondělí 8. června mohou zaregistrovat na internetových stránkách Karlovarského kraje. V sobotu 13. června se po dojezdu do areálu Svatošky  - dětský ráj dočkají odměny a občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám