Hlavní obsah

Na jarmarku řemesel budou letos své výrobky prodávat i děti

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední dětský den plný zábava, her i soutěží připravuje na sobotu 21. května Statek Bernard v Královském Poříčí. Akce pojmenovaná Tradiční řemesla našim dětem již tradičně přivítá stovky malých návštěvníků, které vedle dovádění čeká také mnoho poznání a neobyčejných zážitků.

Foto: Statek Bernard

Oblíbená akce Tradiční řemesla našim dětem se koná v sobotu 21. května od 11 do 17 hodin.

Článek

Po celý den budou pro děti připraveny řemeslné dílničky, v nichž si mohou vyzkoušet svou zručnost a odnést si vlastnoručně vyrobený suvenýr na památku. Letošní novinkou navíc bude takzvaný Malý jarmark, kde se v roli řemeslníků a prodejců představí samy děti.

„Tradiční řemesla našim dětem patří k nejoblíbenějším akcím, které na Statku Bernard během roku pořádáme. Poskytuje totiž smysluplnou a tvůrčí zábavu nejen pro děti, ale i dospělé. Výhodou také je, že se při tom mohou dobře bavit všichni společně, klidně celá rodina,“ říká Romana Vlková, organizátorka kulturních akcí na Statku Bernard.

Na děti bude čekat celkem 12 dílniček, kde pod vedením zkušených řemeslníků budou moci tvořit podle své vlastní fantazie. Vyzkoušejí si ražbu mincí, broušení skla, vypalování do dřeva, smaltování lžiček, práci v truhlárně, zdobení perníčků, výrobu svíček z včelího vosku, batikovaných přání, mandal, předmětů z pedigu, mýdel i vonných svící. „Prvních 140 dětí, které na Statek dorazí, získá jednu řemeslnou dílničku zdarma jako dárek,“ láká dětské návštěvníky Romana Vlková.  

Vedle řemeslných dílen a stánků se děti mohou těšit také na pásmo soutěžních stanovišť neposedného skřítka Kapíka. „Každé dítko dostane kartičku na razítka, s níž bude obcházet jednotlivé úkoly, a jakmile je všechny splní, může si zajít do Zábavně naučného centra řeky Ohře, kde si vybere balíček s odměnou,“ přibližuje organizátorka další chystanou aktivitu.

Tradiční zavedenou akci se letos Statek Bernard rozhodl rozšířit o Malý jarmark určený pro děti, které rády tvoří a chtěly by své výrobky nabídnout i ostatním. „Důležité je, aby každý malý prodejce měl svého patrona – dospěláka, který za jeho stánek bude zodpovídat. Děti se mohou domluvit s rodiči, s tetou, dědou nebo třeba paní učitelkou ze školy. Prodávat pak mohou téměř cokoli. Hlavně, aby se na výrobě produktu nějak vlastnoručně podílely. Mohou to být výrobky z papíru, textilu či moduritu. Nebo třeba sušenky napečené společně s maminkou,“ vyjmenovala Romana Vlková.

Sobotní akce slibuje i bohatý doprovodný program. Zvesela bude hrát flašinetář, dudácká kapela Švandabanda, také vystoupí dětský kouzelník, hudební divadélko DINO a se svým přestavením se pochlubí i děti z místní základní školy. Dále bude možné navštívit výstavu Kouzlo batiky nebo si prohlédnout expozici zvířat zapůjčenou ze sokolovské chovatelské stanice.

Akce na Statku Bernard potrvá od 11 do 17 hodin. Vstup je celý den zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám