Hlavní obsah

Na Hadačce se konala tradiční zemědělská výstava

Novinky, Jan Vodrážka

Ve čtvrtek 28. června obsadili pole a areál družstva Kralovické zemědělské a. s. na Hadačce chovatelé, zemědělci, milovníci zvířat a techniky.

Foto: Jan Vodrážka

Hradecké panenky.

Článek

Jako tradičně se výstava uskutečnila poslední čtvrtek v červnu. Součástí výstavy byl 36. ročník přehlídek polních pokusů, chovatelský den a ukázka zemědělské techniky.

K vidění zde byli koně, skot, traktory, kombajny, nakladače, historické stroje, políčka, na kterých rostly různé odrůdy rostlin, reklamní stánky s občerstvením, krmivem, nářadím, osivem a další.

Akci zpestřil i Václav Vydra, který se po roce vrátil, aby pověděl zajímavosti o koních, studenti Gymnázia a Střední odborné školy Plasy, kteří připravili soutěž o hodnotné ceny, taneční soubor Hradecké panenky a dechová hudba Horalka z Domažlic. Na výstavu dorazil i náměstek hejtmana Plzeňského kraje pan Ivo Grüner.

Během dne probíhala například dřevorubecká show, odjezd expedice s názvem Mongolsko 2012 pana Ing. Gusty Vacka, vyhlídkové lety vrtulníkem a vystoupení malých hasičů - Soptíků - z Kralovic.

Příští ročník by se měl konat ve čtvrtek 27. června 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám