Hlavní obsah

Na festivalu Fair Play se mladí baví i bez alkoholu

Novinky, Pavlína Woodhams

Sezóna letních festivalů pod širým nebem nabízí mnoho druhů hudebních programů i tematických žánrů. Ne každý však s sebou nese nějaké morální poslání. Pod značkou Fair Play proběhne v sobotu 16. června ve Fryštáku už podruhé sportovně laděný festival. Posláním akce je i zamyšlení nad korupcí ve sportu.

Foto: Jiří Laštůvka

Na minirampě lze trénovat mnoho druhů kolečkových sportů.

Článek

O tom, že se dnešní mladí lidé umí bavit na party i bez drog či alkoholu, svědčí fryštácký multižánrový festival Fair Play v prostorách přírodní vodní nádrže na Skalce. „Setkají se tu sportovci, umělci, ale i různí nadšenci, kteří nabízí veřejnosti možnost vyzkoušet si dané aktivity formou dílen v jednom dnu na jednom místě,“ informoval spoluorganizátor programu Jiří Sadila. Cílem je bavit se u sportovních disciplín i koncertů, aniž by účastníci akce potřebovali do rukou pivo v kelímku.  

V areálu koupaliště proběhne v několika zónách exhibice biketrialu, parkouru, flatlandu či longboardingu. Bude zde umístěna také hudební stage a zázemí pro graffity jam. Na pláži si na minirampě mohou zařádit příznivci všeho, co jezdí na kolečkách, ale také tanečníci breakdance a streetdance. Nebudou chybět ani žongléři a bubeníci. V okolních lesích se kdokoli z příchozích bude moci zúčastnit orientačního běhu a geocachingu sjezdu horských kol a skákání na obřích skocích zvaném dirt.

Letošní druhý ročník nese stejně jako ten předchozí podtitulek Radostí z pohybu pro snížení korupce ve sportu. V souvislosti s tímto tématem se v rámci doprovodného programu uskutečnila veřejná debata. „Pozvali jsme člena organizace Transparency International Radima Bureše, který se korupcí ve sportu dlouhodobě zabývá. Účast přijala také Květoslava Pecková, bývalá československá reprezentantka v běhu na lyžích a členka Výkonného výboru Českého Olympijského výboru pracující ve vedení Klubu fair play, jenž převzal nad naší akcí záštitu,“ řekl Sadila.

Na festival, který se uskuteční dva týdny před začátkem prázdnin, se pravděpodobně vypraví několik stovek mladých lidí. Zájem o účast a setkání s ostatními sdílí mladí totiž i v průběhu roku na společné stránce facebooku. Program se uskuteční v sobotu 16. června po celý den.     

Reklama

Výběr článků

Načítám