Hlavní obsah

Na dušičky za olympijskými vítězi

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulosti skvěle reprezentovali naši zemi, nyní jsou uloženi k poslednímu odpočinku na čestném místě - na "valašském" Slavíně v Dřevěném městečku v Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Valašský Slavín

Článek

Mluvíme o třech generacích olympijských vítězů: o fenomenálním atletu 20. století běžci Emilu Zátopkovi, jehož tři zlatá olympijská vítězství vešla do historie sportu, o diskaři Ludvíku Daňkovi a Jiřím Raškovi, elegantním skokanu na lyžích.

Těmto osobnostem světového sportu se můžete poklonit při dušičkové bohoslužbě, která proběhne 2. listopadu v 16 hodin v kostele sv. Anny v areálu Dřevěné Městečko v rožnovském skanzenu.

Kromě již zmíněných olympioniků lze na valašském Slavíně vzpomenout na desítky dalších osobností, mezi nimiž nescházejí zakladatelé Valašského muzea v přírodě bratři Jaroňkové nebo autor oblíbených dětských Broučků Jan Karafiát.

Svatodušní svátky jsou také poslední příležitostí, jak v listopadu Valašské muzeum v přírodě navštívit. Od 4. listopadu až do Mikulášského předvečera 5. prosince budu muzeum uzavřeno. Ale na každoroční adventní program se již nyní můžete těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám