Hlavní obsah

Na Dny zámecké kuchyně láká zámek v Hořovicích

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti Dnů evropského dědictví se můžete na zámku v Hořovicích dozvědět mnoho zajímavého o stolničení v minulém a předminulém století.

Foto: Libor Knížek

Zámek v Hořovicích, Dny zámecké kuchyně

Článek

Přijďte se až do neděle 14. září podívat, jak se vařilo ve šlechtické kuchyni podle přání zámecké paní ve 20. letech minulého století. Zveme vás na Dny zámecké kuchyně, tedy na speciální prohlídky věnované tomu, jak a co se na zámku jedlo a pilo.

Během prohlídky, která trvá zhruba hodinu, navštívíte soukromé apartmány i společenské salóny, kde jsou prostřeny ukázky jídelních a nápojových servisů. Průvodce vám poví, v kolik hodin a jak panstvo snídalo, kdy se podával čaj, káva, čokoláda a jak probíhala všední a slavnostní večeře.

V kuchyni zavoní jídla připravovaná podle starých receptů a kuchařka vám ráda prozradí, jaké ingredience potřebujete například do pivní polévky pro šestinedělku.

Prohlídky začínají vždy pět minut před celou hodinou. Všechny ostatní prohlídkové trasy jsou přístupné od 10.00 do 16.00 hodin a zámecký park od 9.00 do 17.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám