Hlavní obsah

Na Dětském odpadovém dni jezdily v Liberci popelkáry

Novinky, Ivana Borovková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhý ročník velkého Dětského odpadového dne má za sebou Liberec. Ve středu 12. září 2018 se pod záštitou odboru ekologie a veřejného prostoru uskutečnil v centrálním parku nad Tržním náměstím.

Foto: Ivana Borovková

Děti se učily, jak správně třídit.

Článek

Formou her bylo příchozím dětem i dospělým vysvětlováno, proč je důležité odpad třídit, jak se s vytříděným odpadem dále nakládá a co z něho lze znovu vyrobit. Podobně jako v loňském roce se akce účastnily kolektivní systémy společností, mezi které patří například Asekol.

Pro děti byla připravena celá škála her a soutěží, ze kterých si mohly odnést nějakou tu drobnost domů. Stejně tak byly připraveny zábavné atrakce, mnoho příznivců si získaly speciálně vytvořené „popelkáry”, nebo-li jednoduchá šlapací vozítka vyrobené z vyřazených popelnic.

Kromě soutěží na některém stánku bylo možno se zúčastnit i soutěže „Úklid nočních stolků”, která byla určena pro všechny školáky. Úkolem soutěžících bylo přinést vybitou tužkovou baterii, za což obdrželi malou odměnu v podobě praktické tašky pro usnadnění třídění domovního odpadu. Že počet tašek rychle ubýval, jen značí velké množství vysbíraných baterií. Ačkoliv byla návštěvnost proti prvnímu ročníku menší, přesto si do parku našlo cestu na 400 účastníků. Potvrdilo se, že o tyto akce je stále zájem, mají smysl a bude se v nich i nadále pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám