Hlavní obsah

Na brusle i za kulturou. Police nad Metují láká na pestrý víkend

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční "Kvíčerovská pouť" v Polici nad Metují už sice skončila, ale i čtvrtý srpnový víkend nabízí obyvatelům a návštěvníkům města spoustu akcí, kterými si mohou obohatit předposlední prázdninový víkend.

Foto: archiv Pellyho domů

In-line bruslení v Petrovických zatáčkách

Článek

Příznivci in-line bruslí si je mohou obout v sobotu 22. srpna od 15:00 do 19:00 hodin a projet na nich tzv. Petrovické zatáčky. Vítána jsou i dětská odrážedla, tříkolky, kola, kočárky apod.

Silnice z Police nad Metují do Velkých Petrovic bude po celou dobu akce pro auta uzavřená.

Novinkou letošního ročníku je možnost bezplatného zapůjčení a vyzkoušení koloběžek. K tomu budete potřebovat jen občanský průkaz. Od pěti odpoledne odstartuje na koloběžkách závod pro děti v kategoriích 4 až 6 let, 7 až 9 let, 10 až 12 let a 13 až 15 let. Pro účast je nutná předchozí rezervace závodníků – a to nejpozději do 20. srpna 2015.

V sobotu večer Pellyho terasa nabídne promítání argentinského filmu Divoké historky. Těchto šest příběhů, v nichž se hlavním hrdinům přihodí nějaká nespravedlnost a oni se pak uchýlí k činům, které by za normálních okolností neudělali, slavilo úspěch na filmových festivalech v Karlových Varech i Cannes. Letní kino začíná ve 21:30, vstupné je dobrovolné. Promítání i bruslení v petrovických zatáčkách se budou konat jen za příznivého počasí.

V rytmu swingu i klasických pohádek

Pestrý víkendový program pokračuje v neděli 23. srpna. Od 15:00 začne na Žděřině Odpolední posezení se swingem. Vystoupí na něm swingový a jazzový orchestr JK Band Pardubice, který letos slaví 25 let na české hudební scéně.

Na nedělní podvečer je v Pellyho domech naplánován program pro nejmenší. Od 17:00 je pro děti připraveno představení Kašpárkovy čertoviny v podání Loutkové scény Dětem pro radost Náchod. Hlavní hrdina - Kašpárek, provede děti pásmem klasických pohádek.

Představení na dvoře Pellyho domů můžete navštívit za vstupné 40 Kč. Pokud bude pršet, divadlo se přemístí do sálu.

Na víkendové dění naváže v pondělí 24. srpna Letní tvoření s Martinou Noskovou. Tématem bude razítkování na textil. Vstupné je 100 Kč. Cena zahrnuje i lektora a veškerý výtvarný materiál. Přineste si s sebou jen oblečení, které chcete razítky ozdobit – šaty, trička, fantazii se meze nekladou. Přihlášky přijímá Informační centrum v Polici nad Metují do 21. srpna. Samotné razítkování pak začne v pondělí v 17:30.

Dalších informace ke všem akcím najdete na www.policko.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám