Hlavní obsah

Na Audienci se dostavte do klubu Heligonka na Dole Hlubina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako podzimní bonus sezóny pro své diváky připravuje Divadlo Petra Bezruče speciální uvedení Havlovy hry Audience. Ve čtvrtek 22. října se představí Sládek a Vaněk v nově otevřeném klubu Jaromíra Nohavici v areálu Dolu Hlubina. V paradoxně vtipné hře excelují herci Norbert Lichý a Jiří Müller.

Foto: Foto: Tomáš Ruta,DPB

Václav Havel: Audience, Divadlo Petra Bezruče.19.10.2015.

Článek

Právě Audience ostravského Divadla Petra Bezruče byla vůbec prvním divadelním představením, které bylo uvedeno v novém klubu Heligonka ostravského písničkáře Jaromíra Nohavici. Stalo se tak letos v červnu v rámci sedmého ročníku divadelního festivalu Dream Factory Ostrava.

„Pro velký úspěch festivalové reprízy jsme se rozhodli Sládka s Vaňkem a hlavně naše diváky pozvat do nově otevřeného klubu v areálu Dolu Hlubina také na podzim,” řekl manažer divadla Tomáš Suchánek.

„Pro roli Sládka, jednu ze dvou postav Audience, je třeba mít herce jisté životní a herecké zkušenosti. V okamžiku, kdy se Norbert Lichý o Audienci zmínil, mi bylo jasné, že tu máme ideálního představitele. Stejně tak role Vaňka, intelektuála a disidenta, který se octne v pro něj neznámém prostředí malého pivovaru, si žádá specifický výběr. I tady Norbert Lichý věděl koho oslovit. Mistr světel Jiří Müller je v případě Ferdinanda Vaňka přesnou volbou,” konstatoval režisér inscenace Štěpán Pácl.

Vstupenky na speciální reprízu divadelní hry Václava Havla Audience v režii Štěpána Pácla, jsou k dostání v předprodeji Divadla Petra Bezruče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám