Hlavní obsah

Myslbek se pyšní novou unikátní instalací

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V rámci celkové rekonstrukce interiéru i exteriéru, kterou si pražská Nákupní galerie Myslbek nadělila k 20. "narozeninám", se ve známé pasáži u Ovocného trhu objevila největší skleněná instalace ve střední Evropě, navržená Maximem Velčovským.

Foto: Jakub Nedbal

"Vortex" Maxima Velčovského v Nákupní galerii Myslbek

Článek

Více než dvanáct metrů široká a sedm metrů vysoká impozantní plastika, kterou tvoří téměř sedm set skleněných komponentů z ručně foukaného hutního skla, tvoří nyní novou dominantu Myslbeku. 

Designér Maxim Velčovský (sklářská a designérská společnost Lasvit) se k vytvoření své unikátní instalace nechal inspirovat centrální dvoranou a dynamikou celého prostoru Nákupní galerie Myslbek. O svém díle řekl: „Instalace znázorňuje křišťálový vír, který je přitahován vnitřním prostorem Myslbeku. Vytvořena je násobením skleněných komponentů, které představují trojrozměrnou simulaci pohybu v prostoru a čase.“ 

O celkovou proměnu interiéru i exteriéru Nákupní galerie Myslbek se zasloužila architektonická kancelář CMC Architects. Nový dynamický a zároveň kompaktní vzhled zajištují mimo jiné obklady sloupů bílým sklem a jednotné prezentační plochy pro nájemce. 

Reklama

Výběr článků

Načítám