Hlavní obsah

Múzy Báry Kurdíkové budou k vidění v mikulovské knihovně

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská knihovna v Mikulově zve všechny příznivce výtvarného umění na výstavu Múzy autorky Barbory Kurdíkové. Cyklus představování místních autorů tak napíše své další pokračování.

Foto: Ilona Salajková
Článek

Barbora Kurdíková je původem z Břeclavi, ale momentálně žije v Mikulově, odkud se nehodlá nikdy odstěhovat. Potvrzuje, že Mikulov si člověk prostě zamiluje!

Bára se zabývá malbou obrazů akrylovými barvami, výrobou šperků a dekorací, malbě se věnuje víc jak pět let. Zúčastnila se dvou ročníků přehlídky nezávislého výtvarného umění Samorosti, posledních třech ročníků výstavy děl amatérských umělců Made in Mikulov v Galerii Efram. Také vystavovala obrazy při akci, kdy se snoubilo víno, jídlo a umění Wein und Käse 2012 ve Falkensteinu v Rakousku a Ovčárna v Sedleci. V loňském roce jste mohli vidět její práce při samostatné výstavě v Galerii U ní.

Velmi zajímavou výzvou byla instalace v rámci projektu Jeden svět, kdy vytvořila Pana Bublinku, který vítal všechny účastníky promítání.

Vyrábí i různé šperky, náramky, dekorace, brože. „Tvořím tak nějak všechno, co mě napadne a z jakéhokoli materiálu. Jsem taková malá vlaštovka, která do hnízda snáší cokoli, co by se mohlo hodit,“ říká o sobě Barbora.

„Velmi se těším na Múzy. Každý z nás snad nějakou potkal, nebo na něho čeká, a já věřím, že Bářiny obrazy nám otevřou mysl, aby k nám mohly...” sní Ilona Salajková, vedoucí knihovny.

Při vernisáži v pátek 24. dubna v 17 hodin se můžete zaposlouchat do hudby Depeche Mode Revival Band.

Reklama

Výběr článků

Načítám