Hlavní obsah

Muzikálový Mrazík má premiéru na scéně Národního divadla moravskoslezského

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra pohádkového muzikálu Mrazík je na programu ve čtvrtek 8. prosince. Po desetiletém putování po českých a slovenských ledových plochách zakotvila tato nádherná pohádka poprvé v divadle. Konkrétně - v ostravském Národním divadle moravskoslezském.

Foto: Josef Zajíc

Nastěnka: Veronika Gidová, generálka 7. 12. 2011.

Článek

Již na veřejné generálce, která se konala ve středu 7. prosince od 11 hodin, se ukázalo, jak dobrý to byl počin zařadit tuto inscenaci do repertoáru souboru opereta/muzikál Národního divadla moravskoslezského. Naplněný sál přijal představení s nadšením.

Celou inscenaci provázela filmová hudba Nikolaje Budaškina ze známé filmové pohádky. Hudební skladatel Boris Urbánek dopsal další hudební motivy a spolu s textařem Jiřím Sedláčkem dopsali i písně.

"Každá z postav tak má svou vlastní píseň a svůj hudební motiv. Na jevišti si tak zazpívá vedle Nastěnky a Ivánka i Baba Jaga, Dědeček Hříbeček, Kocourek Mourek, loupežníci, Marfuša i slepá stařena s roštím," informovala tisková mluvčí NDM Kateřina Ondřejková.           

"Režisérem inscenace je Ondřej David. Děj pohádky se odehrává ve výpravě Ondřeje Zichy v kostýmech Veroniky Babraj-Hinde, která pro představení dotvořila původní návrhy svého otce Alexandra Babraje. Ti všichni spolu s choreografem Martinem Tomsou vytvořili hravou, barevnou inscenaci plnou humoru, kde se fantazii, především dětské, meze nekladou," dodala Kateřina Ondřejková.

V hlavní roli Nastěnky se budou alternovat Martina Šnytová a Veronika Gidová. V roli Ivánka můžeme postupně vidět Roberta Jíchu, Lukáše Vlčka a Petera Svetlíka. Hudební part nastudoval Jakub Žídek.

Premiéry se uskuteční 8. a 10. prosince v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě.

Více na www.ndm.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám