Hlavní obsah

Muzikál Kiss Me, Kate se představí v Ostravě v Divadle Jiřího Myrona

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední velkou premiérou v rámci projektu Shakespeare Ostrava 2016 bude klasický americký muzikál Kiss Me, Kate - Kačenko, pusu! Již potřetí se tak na repertoáru Národního divadla moravskoslezského objeví originální a populární muzikálové ztvárnění Shakespearovy komedie Zkrocení zlé ženy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.12.2016 NDM. Z generálky muzikálu Kiss Me, Kate.

Článek

Slavnou Shakespearovu hru autoři Cole Porter - hudba a texty písní - a Bella a Samuel Spewackovi - libreto - zasadili do rámce paralelního, ale tematicky obdobného děje. Divadelní společnost impresária, režiséra i herce Freda Grahama ji totiž uvádí ve zhudebněné verzi v hlavních rolích právě s Fredem a jeho exmanželkou Lilli.

„Podobně jako postavami Kateřiny a Petrucia na jevišti,  zmítají osobní spory i Fredem a Lilli v zákulisí. Vše vrcholí zejména poté, kdy Lilli omylem dostane od svého někdejšího manžela květiny s osobním přáním, původně určeným její mladší svůdné kolegyni Lois. I ta však musí řešit problematický vztah se svým partnerem, hercem a hazardním hráčem Billem Calhoumem. A když se do toho všeho ještě do divadla připletou dva gangsteři, o zábavu je postaráno,” přiblížil děj dramaturg Pavel Bár.

„Proti předchozím ostravským verzím přináší aktuální nastudování NDM muzikál v nové modernizované hudební instrumentaci, v jaké zazněl při posledním nastudování na Broadwayi, včetně dodatečně zařazené Porterovy písně Mnou se dej teď vést (From This Moment On!), kterou pro NDM Jiří Josek nově přeložil a v České republice tak zazní vůbec poprvé,” informovala Marcela Bednaříková, tisková mluvčí divadla.

Muzikál Kiss Me, Kate, který bude mít premiéry 15. a 17. prosince v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě, je uváděn v novém překladu znalce a překladatele díla Williama  Shakespeara Jiřího Joska.

Režie: Lumír Olšovský, hudební nastudování: Jakub Žídek, choreografie: Denisa Kubášová, scéna: anglický scénograf David Benson, kostýmy: Kateřina Bláhová.

V hlavních rolích - Lilli Vanesi: Martina Šnytová / Lada Bělášková, Fred Graham: Jiří Mach / Tomáš Savka, Bill Calhoun: Ivan Dejmal / Roman Harok, Lois Linnová: Veronika Prášil Gidová / Natálie Tichánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám