Hlavní obsah

Muzikál Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť se vrací na jeviště Divadla Jiřího Myrona v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na četná přání malých i velkých diváků se muzikál Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť vrací na ostravské jeviště v obnoveném nastudování. Exkluzivně v české premiéře zazní zbrusu nová písnička od autorské dvojice Tom Rice a Andrew Lloyd Webber.

Foto: Foto: Radovan Šťastný, NDM.

Ostrava 13.9.2016 Připravovaná premiéra muzikálu: Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Roman Harok - Josef

Článek

Biblický příběh o Jákobovi, jeho nejmilejším synu Josefovi, zrádných bratrech a jednom úžasném pestrobarevném plášti stále láká.

Jeden z nejznámějších muzikálů legendární dvojice Tim Rice a Andrew Lloyd Webber vznikl v roce 1968 původně jako školní pásmo pro děti. Z písničkové revue se však během desetiletí stal nejhranější britský muzikál v historii.

„Za fenomenální úspěch mohou především skvělé melodie a také důležité poselství: Nikdy není tak zle, aby nemohlo být lépe! I proto se muzikál líbil také v Ostravě, kde dosáhl více než padesáti repríz,” podotýká šéf souboru opereta/muzikál a dramaturg inscenace Patrick Fridrichovský.

V titulní roli se mohou diváci opět těšit na skvělého Romana Haroka a Tomáše Novotného, kteří se stali synonymem biblického Josefa. Novou tváří a jistě milým překvapením bude v roli Vypravěčky Vendula Příhodová, kterou mají diváci možnost aktuálně spatřit také jako jednu z vynikajících ostravských Máří Magdalén v inscenaci Jesus Christ Supertar. Poprvé se také v muzikálu Josef a jeho pestrobarevný plášť představí oblíbený Tomáš Savka a to jako Faraon.

„Postava všemocného egyptského vládce si totiž k premiéře nachystala lákavý dárek. Právě pro Faraona totiž Andrew Lloyd Webber napsal zbrusu nový song. Tim Rice jej otextoval a Michal Prostějovský přebásnil. Ostravští diváci si tak nový hit vyslechnou v české premiéře,” informovala Marcela Bednaříková, tisková mluvčí a PR Národního divadla moravskoslezského.

Obnovená premiéra muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť se koná 18. září v 16 hodin v Divadle Jiřího Myrona.

Setkat se s tvůrčím týmem při příležitosti obnovené premiéry muzikálu budou moci zájemci 15. září v 17.00 hodin v KNIHCENTRu Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám