Hlavní obsah

Muži, který na ostrahu obchodního domu mířil střelnou zbraní, hrozí vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctkrát soudně trestanému devětatřicetiletému muži, který v sobotu 16. března ohrožoval v centru Zlína ostrahu obchodního domu střelnou zbraní, hrozí další trest. Tentokrát až tříletý pobyt za mřížemi. O případu jsme týž den informovali.

Foto: Městská policie Zlín

Plynovou pistoli městští strážníci agresorovi odebrali.

Článek

„V sobotu před polednem v nákupním středisku v centru Zlína namířil zbraň na dva pracovníky ostrahy nákupního centra poté, co ho požádali, aby opustil prostory toalet,“ připomněla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtyřiašedesátiletý pracovník bezpečnostní agentury upozornil muže, který trávil dlouhou dobu na toaletě, aby odtud odešel. Oslovenému se však výzva nelíbila a začal se s ním přít.

„Další zaměstnanec agentury chtěl kolegovi s řešením problému pomoci. Oba proto muže několikrát znovu vyzvali, aby z toalet odešel, ten však po krátké rozepři nečekaně vytáhl z batohu plynovou zbraň a namířil ji na zaměstnance s vyhrůžkou, že je zastřelí. Po chvíli se ochrance podařilo výtržníka uklidnit a vyvést z nákupního centra,“ popsala průběh akce policejní mluvčí.

Krátce nato dorazili do obchodu strážníci Městské policie Zlín. Od pracovníků bezpečnostní agentury získali popis agresora. Násilníka zanedlouho v ulicích města vypátrali, odebrali mu zbraň a předali policistům, kteří ho umístili do policejní cely.

„Výtržník není žádný nováček. V rejstříku trestů má už patnáct záznamů. Trestaný byl za majetkovou i násilnou trestnou činnost,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám