Hlavní obsah

Muzeum papírových modelů oslaví Den kávy. Vrcholí přípravy na podzimní výstavu

Novinky, Martina Váňová

Minimodely už míří do Police nad Metují. Přípravy na podzimní výstavu v Muzeu papírových modelů vrcholí. Začátek října oslaví v muzeu kávou. Bude se také tvořit a soutěžit.

Foto: Martina Váňová
Článek

Ve čtvrtek 1. října v Muzeu papírových modelů oslaví Mezinárodní den kávy. Do muzea bude zvýhodněný vstup, otevřeno bude až do večerních hodin a pro návštěvníky je připraveno několik dárečků. Kavárna, která s muzeem přímo sousedí, nabídne speciální kávové menu pro tento den.

Muzeum v říjnu nabídne kromě stálé expozice dvě krátkodobé výstavy. Výstavu s názvem Pestrobarva uskupení Zkaženého moučníku. Vystaveno je více než sedmdesát děl mladých výtvarníků nejen z regionu.

A výstavu Minimodelů. Na této výstavě uvidíte průřez desetiletou tvorbou a vývojem 100x zmenšených modelů aut a techniky z Minimodel.cz – od nejjednodušších „krabičkových“ modelů skládajících se třeba jen z jednoho či několika málo dílů, které zvládne sestavit téměř každý až po modely obsahující desítky dílů, které už jsou určeny pro zkušené modeláře.

Výstava bude doplněna i zajímavými modely v jiných (ještě menších) měřítcích a speciálně pro výstavu v MPM. Modely budou originálně prezentovány formou dioramat. K této výstavě muzeum připravilo pro širokou veřejnost soutěž, která není omezená věkem ani šikovností ručiček.

V soutěži si můžete změřit s ostatními jiné dovednosti, jde především o radost ze hry. Hodnotí se nápad, vtip a odvaha. Přesné znění soutěže, pravidla a vše potřebné najdete na webu Muzea papírových modelů.

Každou středu od 14 hodin se v Muzeu papírových modelů schází kroužek Tvoření z papíru.

Další informace o akcích na www.mpmpm.cz, nebo na facebooku Muzea papírových modelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám