Hlavní obsah

Muž zemřel na lešení ve čtvrtém patře

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 16. března o půl druhé odpoledne přijalo operační středisko záchranářů výzvu k zásahu na ulici Školské v Karviné. Na místě se měl nacházet muž, který nejevil známky života.

Článek

Komplikací však pro záchranáře bylo to, že se muž nacházel ve 4. patře na lešení -  v této ulici se totiž právě opravují domy a muž zde pracoval jako statik.

Záchranáři se po příjezdu museli k muži vyšplhat po lešení s veškerým vybavením. Ještě před jejich příjezdem muže laicky oživovali jeho kolegové. Po příjezdu záchranné služby převzal resuscitaci zasahující lékař.

"Postižený byl zaintubován a lékař zahájil podávání léků. Snaha o záchranu probíhala ve velmi nestandardních podmínkách a na místě s nedostatkem prostoru pro zachránce; při prováděné srdeční masáži navíc docházelo k pohybu samotného lešení," uvedl PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí Územního střediska záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Lékař byl nucen, i přes včasnou laickou pomoc, konstatovat u pacienta smrt. Tělo 48letého muže a vybavení záchranářů poté dostala na zem jednotka karvinských hasičů za pomocí automobilového žebříku.

Reklama

Výběr článků

Načítám