Hlavní obsah

Muž spadl v Třineckých železárnách z lešení

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před půl osmou ráno bylo krajské informační středisko záchranářů informováno o pádu muže z lešení v areálu železáren v Třinci. Na místo okamžitě vyrazili moravskoslezští záchranáři.

Článek

Záchranáři na místě zjistili, že šestačtyřicetiletého muže nalezli spolupracovníci již ležícího v bezvědomí pod lešením. Okolnosti nasvědčují tomu, že postižený z lešení s největší pravděpodobností spadl, a to z výšky okolo tří metrů.

"V době příjezdu posádky ZZS byl muž stále v bezvědomí, záchranáři započali s jeho ošetřováním a prvotním vyšetřením. Zasahující lékařka neshledala na těle pacienta vnější známky poranění, nevyloučila však možnost poranění mozku. Po přibližně dvaceti minutách v péči záchranářů muž nabyl vědomí, jeho stav však zůstával vážný," sdělil PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Po prvotním ošetření záchranáři muže převezli na jednotku intenzívní péče chirurgického oddělení nemocnice v Třinci. Zda jsou jeho poranění závažná, s jistotou určí až další vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám