Hlavní obsah

Muž při opravě střechy spadl a těžce se zranil

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U devětačtyřicetiletého muže na Opavsku, který opravoval svou střechu a spadl, zasahovali v pondělí 27. června krátce po poledni moravskoslezští záchranáři.

Foto: LSZ Ostrava

Ilustrační fotografie

Článek

"Operační středisko převzalo informaci o pádu muže z výšky v obci Brumovice," uvedl PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranářů.

Na místo mužova pádu byla vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Opavy a vzlétl vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy.

"Devětačtyřicetiletý muž spadl při opravě střechy z výšky asi sedmi metrů. Zasahující lékařka u něj zjistila vícečetná poranění v oblasti hrudníku, hlavy a vyslovila podezření na poranění mozku," doplnil Humpl.

Podle informací záchranné služby byl stav muže vážný, záchranáři jej uložili do vakuové matrace, zajistili krčním límcem, podali potřebné léky a ošetřili zranění.

Pro muže přiletěl ostravský vrtulník LZS, který zajistil transport postiženého do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Letečtí záchranáři pacienta předali do péče lékařů tamního urgentního příjmu.          

Reklama

Výběr článků

Načítám