Hlavní obsah

Muž po propuštění z vězení přepadl a okradl seniorku, hrozí mu dalších 10 let

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mohl si užívat svobody, místo toho hrozí třiadvacetiletému mladíkovi z Karviné dalších 10 let za mřížemi. V pátek totiž mezi Fryštátskou ulicí a Univerzitním náměstím přepadl seniorku, kterou okradl a zranil.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

„Mladý agresor využil fyzické převahy. Nečekaně do ženy strčil a ona upadla na zem. Začal tahat za její kabelku a po několika pokusech se mu podařilo kabelku odcizit,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že o několik metrů dál kabelku prohledal, odcizil peněženku s hotovostí, obal na doklady a osobní doklady, zbytek odhodil.

Ležící ženě naštěstí pomohl duchapřítomný svědek, který spatřil i utíkajícího mladíka. Začal ho pronásledovat a po několika metrech jej zadržel. Policisté proti pachateli zahájili trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež.

„Násilník byl v minulosti pětkrát soudně trestán. Z výkonu trestu byl naposledy propuštěn na začátku září letošního roku. Tehdy byl pravomocně odsouzen za spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Teď byl podán návrh na vazební stíhání a soud návrhu vyhověl. Násilnický pachatel bude stíhán vazebně. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na dvě léta až deset let,“ doplnila mluvčí Viačková.

Žena byla jednorázově ošetřena na chirurgické ambulanci, utrpěla oděrky způsobené pádem na chodník.

Reklama

Výběr článků

Načítám