Hlavní obsah

Multikulturní výchova v Pontisu bude pokračovat

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi úspěšný a mezi dětmi oblíbený projekt Znáš mě a znám já tebe? společnosti Pontis Šumperk o. p. s., který byl dotován EU a byl nedávno ukončen, přináší dobrou zprávu. Vedení Pontisu bude v aktivitách prevence rasismu pokračovat i nadále.

Foto: Tereza Schreiberová

Programy prevence rasismu umožnily dětem navštívit také lanové centrum.

Článek

„Díky projektu bylo vytvořeno optimální zázemí pro pokračování aktivit. Byly vytvořeny výukové moduly a také máme novou počítačovou učebnu. Společnost Pontis je připravena poskytnout i svoje ostatní prostory a personální zdroje, aby mohlo být v aktivitách pokračováno,“ informoval Mgr. Miroslav Adámek, ředitel společnosti, který byl současně hlavním koordinátorem projektu.

„Na základě kladných ohlasů z již zrealizovaných zážitkových programů máme v podstatě zajištěnu účast dětí a žáků ze Šumperka i okolí a chceme tak i dále pořádat zážitkové pobyty a programy s tématikou multikultury a prevence rasismu," doplnil ředitel Adámek.

Pokračováním organizace zážitkových programů se bude zabývat nízkoprahový klub pro děti a mládež Rachot.

Zájemci o účast v programech se mohou hlásit přímo v Pontisu, informace o akcích budou také zveřejňovány na webových stránkách www.pontis.cz. Vzdělávací programy vytvořené na míru dětem a šumperskému regionu budou také nabídnuty základním školám, z nichž některé je zahrnou do běžné výuky.

Zahájení projektu, včetně pořízení materiálního zázemí bylo umožněno díky dotaci ze strukturálních fondů EU. Unijní podpora skončila v srpnu, v dalších měsících už projekt pojede doslova na vlastní triko.

Reklama

Výběr článků

Načítám