Hlavní obsah

Mše v mirovickém kostela připomněla tragickou smrt

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mirovickém kostele Jana Husa a Jeronýma Pražského proběhla v sobotu 3. února mše, která připomenula právě na ten den připadající nedožité dvacáté narozeniny mladé Simony z Orlíka nad Vltavou, usmrcené před rokem a půl řidičem vodního skútru.

Foto: Petr Hejna
Článek

Orlík se stal v létě roku 2016 osudným osmnáctileté Simoně J. při projížďce na pramici po hladině přehrady se svým přítelem (ten vyvázl jen se zraněními). Mediálně známý případ, díky němuž došlo i k přehodnocení legislativy ve věci pohybu vodních motorových plavidel, zanechal hluboké rány v srdcích těch, kteří Simonku znali. 

Matka, a to i díky duchovnímu Bratru Filipovi (který se jí stal v poslední době kromě přátel, rodiny a podobně osudem zasažených další oporou v překonávání bolestí duše), iniciovala na den narozenin své dcery pietní setkání s vzpomínkou na zesnulou v sakrálním prostoru husitské církve v Orlíku nedalekých Mirovicích. Kromě rodiny dorazilo i několik přátel a známých, všichni ocenili průběh obřadu, celebrovaného „nováčkem“ bratrem Ivanem, který ve zdejším kostele působí teprve měsíc.

Po finálním svatém přijímání se účastníci přemístili na hřbitov v Orlíku, kde zapálili svíčky a věnovali další tichou vzpomínku dívce, která měla ještě před sebou šance na plný život i dávání radosti blízkým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám