Hlavní obsah

Motorkáři vyjeli z Kadaně s požehnáním

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při zahájení letošní motorkářské sezóny v Kadani opět nasedali motorkáři na svoje posvěcené stroje s požehnáním.

Foto: Václav Vlasák

Na kadaňském náměstí přijížděly motorky z Kadaně i z širokého okolí.

Článek

Motorkářská sezóna se v Kadani zahajovala v sobotu 14. dubna. Na Mírovém náměstí se sešli nejen domácí příznivci silných strojů, ale pozvání přijali i další z širokého regionu. „O akci jsem se dozvěděl díky pozvánce na Novinkách.cz,“ prozradil Jakub Vaněk, který se akce zúčastnil poprvé.

V centru historického města tak najednou zaburácelo téměř sedm desítek motorek nejrůznějších značek a kubatur. Přidaly se i dva stroje Městské policie Kadaň, která pomáhala zajišťovat bezpečnost akce, především při hromadné vyjížďce.

Než se ale motorkáři vydali na cestu, seznámil je Martin Šulaj, hlavní organizátor akce, s připraveným programem. Jejich první cesta je zavedla do kostela Povýšení sv. Kříže,  kde jim požehnal kadaňský farář Josef Čermák. Přítomným, kteří zaplnili téměř celý kostel, připomněl, že do něj vstoupili s cílem si vyprosit boží požehnání. „Má být také provázeno božím slovem,“ doplnil kadaňský farář a přečetl krátký úryvek z evangelia podle Matouše. „Přál bych vám, abyste jako motorkáři byli stále dobrými lidmi. Aby na silnici, kde se budete pohybovat, i všude tam, kam budete přicházet, bylo znát, že tam přišel dobrý člověk,“ řekl Josef Čermák ještě před vlastním požehnáním.

 Po skončení obřadu v kostele Čermák ještě pokropil zaparkované stroje na náměstí svěcenou vodu. Až poté nasedli účastníci na své motorky a kdo měl chuť, vydal se na první společnou vyjížďku, která vedla přes Žatec do Blšan.

Reklama

Výběr článků

Načítám