Hlavní obsah

Motorkáři si mohou přijet do Kadaně pro požehnání

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňských farář Josef Čermák požehná v sobotu 14. dubna motorkářům z Kadaně i z dalších koutů naší vlasti do letošní sezóny. Přijet může každý, kdo bude mít zájem.

Foto: Václav Vlasák

V loňském roce požehnal Josef Čermák motorkářům na Mírovém náměstí. Letos se obřad uskuteční v kostele Povýšení sv. Kříže.

Článek

Akci s názvem Zahajovačka uspořádalo volné sdružení kadaňských motorkářů FAN-MOTO-KADAŇ poprvé v loňském roce. Měla velký ohlas a tak se bude letos opakovat. Bude mít ale mnohem důstojnější průběh.

„Zveme srdečně všechny motorkáře z Kadaně i z okolí, zúčastnit se mohou klidně zájemci z celé České republiky,“ ujistil Martin Šulaj, hlavní organizátor akce. Jak upřesnil, zahájení motorkářské sezóny se uskuteční v Kadani na Mírovém náměstí před kostelem Povýšení sv. Kříže. Sraz motorek s motorkáři a dalších přihlížejících lidí bude v sobotu 14. dubna od 10.30 hodin.

Nejprve se majitelé silných motorek vydají do kostela, kde jim farář Josef Čermák požehná do nové motorkářské sezóny 2012. A poté před kostelem posvětí jejich stroje. „Po požehnání a posvěcení od pana faráře, bude následovat moto-vyjížďka do Blšan, kde si v místní restauraci uděláme přestávku na občerstvení a pokec“ doplnil Šulaj připravený program.

Vyjížďka bude dlouhá přibližně 60 kilometrů a také mohou se ji zúčastnit všichni zájemci. Celá akce v Kadani bude probíhat za asistence Městské policie Kadaň a volný průjezd městem Žatec bude zajišťován rovněž ve spolupráci a za asistence Městské policie Žatec. „Předem všem moc děkujeme za spolupráci při naší moto-akci,“ dodal na závěr Martin Šulaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám