Hlavní obsah

Motorkáři chtějí opět vyjet s požehnáním

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni motorkáři bez rozdílu značky a kubatury jsou zváni 13. dubna na oficiální zahájení sezóny do Kadaně.

Foto: Václav Vlasák

Do nové sezony požehná motorkářům kadaňský farář Josef Čermák, který i posvětí jejich stroje.

Článek

Pěkné počasí těchto dní jen urychluje přípravu na oficiální zahájení motorkářské sezóny, které se uskuteční v sobotu 13. dubna od 10.30 hodin na Mírovém náměstí v Kadani před kostelem Povýšení sv. Kříže. Jde o tradiční akci, kterou již potřetí pořádají místní fandové motorek.

Zúčastnit se zahájení sezony může každý zájemce, ani nemusí mít motorku. Za organizátory to potvrdil Martin Šulaj. „Pozvání platí pro všechny motorkáře z Kadaně a blízkého, ale i širokého okolí, bez rozdílu značky, kubatury motocyklu. A je úplně jedno zda se jedná o moped, skútr, motocykl, tříkolku nebo čtyřkolku, nebo jen o fandy a další přihlížející,“ ujistil hlavní organizátor.

Na sobotu 13. dubna bude připraven i kadaňský farář Josef Čermák, který motorkáře přivítá v kostele Povýšení sv. Kříže, kde jim také udělí požehnání do nové sezóny. Poté posvětí jejich motocykly zaparkované na náměstí před kostelem.

S požehnáním a na posvěcených strojích se pak motorkáři mohou vydat na první společnou vyjížďku dlouhou přibližně 50 kilometrů do Zámeckého pivovaru v Chýši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám