Hlavní obsah

Mostecký ekologický projekt vyslal žáky do Botanické zahrady v Teplicích

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci 5. B a 5. C Základní školy J. A. Komenského v Mostě ve středu 3. října navštívili Botanickou zahradu v Teplicích. Využili tak nabídky odboru životního prostředí v Mostě, který podporuje ekologické výjezdy.

Foto: Dagmar Hasilová

Ekologický projekt - Návštěva Botanické zahrady v Teplicích

Článek

V expozici botanické zahrady se žáci seznamovali s flórou, typickou pro oblast polopouští, tropického a subtropického pásu.

Porovnávali rostlinstvo teplých podnebných pásů s rostlinstvem našeho mírného pásu. V rámci projektového vyučování plnili zadané úkoly. Ve skupinkách fotografovali exotické rostliny a popisovali nejzajímavější z nich. Zaujala je atmosféra botanické zahrady i mnozí živočichové, kteří v teplých oblastech žijí. Svá pozorování si porovnávali  a nadšeně sdělovali dojmy.

Výsledky dopoledního sbírání materiálu a informací ve škole zpracovali. Napsali článek do školního časopisu, hodnotili své fotografické úlovky a z nejzdařilejších fotografií připravili školní výstavku pro ostatní žáky.

Všem se v botanické zahradě líbilo, někteří zde byli poprvé a byl to pro ně úplně nový zážitek.

Reklama

Výběr článků

Načítám