Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta se připravuje na Koncert bez bariér

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská Sinfonietta otvírá koncertní sezónu 2012/2013 hudebním projektem nazvaným Koncert bez bariér!!!, který se uskuteční 6. října od 19.00 hodin v Domě kultury města Ostravy.

Článek

Jedná se o první koncert Moravskoslezské Sinfonietty ve spolupráci s Lidovou konzervatoří a Múzickou školou. Na koncertu se představí 7 finalistů, kteří vyhráli konkurz.

Proč bez bariér? Na koncertu se například představí již publiku známý, talentovaný nevidomý hudebník Adam Blažek, který navštěvuje Múzickou školu v Ostravě. Ten spolu s Moravskoslezskou Sinfoniettou přednese skladbu od G. Gershwina The man I love.

Bariéra pro občanské sdružení MS znamenala také nákladný pronájem Divadelního sálu DKMO. Naštěstí se povedlo sehnat sponzorské dary a koncert se mohl realizovat, uvedla tajemnice tělesa Markéta Linhartová.

V programu zazní díla slavných mistrů: J. S. Bacha, G. F.  Händela, J. Haydna, B. Smetany, G. Gershwina, P. I. Čajkovského, S. Rachmaninova. Jako solisté se představí J. Černohorská, L. Martinková, A. Šudáková, V. Stískalová - Černá, A. Blažek, P. Grabovský, L. Korbelová. Za dirigentským pultem se představí Adam Sedlický.

Moravskoslezská Sinfonietta je už známa svým jménem, poněvadž za krátký čas své existence uspořádala již 8 koncertů, které navštívilo přes 3000 diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám