Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta oslavila své první narozeniny večerem filmových melodií

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř přesně před rokem se v Řepištích uskutečnil první koncert symfonického orchestru Moravskoslezská Sinfonietta, který je tvořen především mladými hráči. Své první výročí tento orchestr oslavil 9. června koncertem filmových melodií, jež byly doplněny filmovou projekcí.

Foto: Edmund Kijonka

Moravskoslezská Sinfonietta

Článek

Koncert byl vyvrcholením sportovního dne, který uspořádala obec Řepiště. "Podle původního plánu měl orchestr vystoupit po setmění pod širým nebem, aby vynikla připravená filmová projekce. Bohužel ale z důvodu nepřízně počasí muselo být celé pódium a nástroje přeneseny do sportovní haly a koncert nakonec uspořádán tam," uvedl zakladatel orchestru Jan Soukup.

Orchestr řídil dirigent Adam Sedlický, který orchestr vedl již při jarním koncertu, na němž Sinfonietta vystoupila společně s japonským Gunma Junior Orchestra. Tentokrát posluchači pod jeho taktovkou vyslechli skladby například z filmů Pán prstenů, Harry Potter, Star Wars, Tanec s vlky, My Fair Lady, Letopisy Narnie, James Bond nebo Fantom opery.

V závěru téměř jeden a půlhodinového koncertu sklidil orchestr bouřlivý potlesk, kterým si obecenstvo vyžádalo postupně několik přídavků.

Moravskoslezská Sinfonietta vznikla na začátku roku 2011 a jejími členy jsou převážně studenti a absolventi konzervatoří, žáci základních uměleckých škol v Moravskoslezském kraji a studenti Fakulty umění Ostravské univerzity.

Pokud máte rádi klasickou nebo filmovou hudbu, přijďte na některý z koncertů, který Moravskoslezská Sinfonietta pořádá. Seznam plánovaných koncertů můžete najít na: www.sinfonietta.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám