Hlavní obsah

Morava napoleonská měla křest na zámku ve Slavkově

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slavkovském zámku se ve čtvrtek 14. března uskutečnil křest turistického průvodce Morava napoleonská. Průvodce s podtitulem Evropské dějiny na dosah do světa poslal mimo jiné generální konzul Ruské federace v Brně Andrej Jevgenjevič Šaraškin a zástupci jihomoravských obcí a institucí.

Foto: rrajm.cz

Ilustrační foto

Článek

"Brožura představuje tři desítky vybraných turistických cílů na jižní Moravě, které spojuje téma napoleonských válek z počátku 19. století. Nabízí osm jedno i vícedenních tras, na kterých mohou návštěvníci poznávat dávná bitevní pole, zajímavé expozice známých i méně známých muzeí, absolvovat prohlídku zámků a církevních památek," uvedl koordinátor projektu Libor Opluštil z Regionální rozvojové agentury jižní Moravy.

Brožura byla vydána v počtu 90 tisíc kusů v české, anglické, německé, francouzské a ruské jazykové mutaci. Distribuována bude zejména do turistických informačních center, Českých center v zahraničí a českým i zahraničním touroperátorům. 

Průvodce vydala Regionální rozvojová agentura jižní Moravy ve spolupráci s Jihomoravským krajem a s podporou Regionálního operačního programu Jihovýchod. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám