Hlavní obsah

Módní návrhářka Petra Kociánová představila svou kolekci pro rok 2016

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduché linie, štíhlé, minimalistické pojetí, které však není pravidlem a vybočení z řady je příjemným zpestřením. Ano, právě taková je kolekce Petry Kociánové, kterou v plné kráse a lesku mohli uzřít hosté 26. listopadu na módní přehlídce PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016.

Foto: Archiv Petry Kocianové

Dojatá módní návrhářka Petra Kociánová

Článek

Petra Kociánová se pohybuje v českém módním průmyslu bezmála dvacet let. Má ráda multifunkčnost, kterou se nechala inspirovat i pro svoji autorskou módní přehlídku. Nechyběly kostýmy z luxusních materiálů a společenské toalety, jaké si jedinečný prostor dvorany Rudolfina zaslouží, stejně jako šaty svatební, které však nejsou v klasickém pojetí.

Přehlídka byla koncipována do čtvera ročních období skrze pohled moderní ženy na úrovni. Závěrečné defilé modelek ve večerních šatech a společenských toaletách bylo ukázkou pravé elegance, kterou ocenila i řada přítomných mužů.  

Dojatá Petra Kociánová měla nesmírnou radost z ovací, které ji čekaly po přehlídce a zmohla se jen na slova díků a kratičké konstatování: „Můj splněný sen.“

Velkolepá přehlídka se konala v novorenesanční budově Rudolfina, která je významnou architektonickou památkou Prahy a sídlem České filharmonie. Hosté módní přehlídky PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016 měli mimořádnou příležitost zaposlouchat se do tónů harfy, která nezní denně ani v této majestátní budově a stát se také svědky křtu alba, interpretky večera, přední české harfenistky Kateřiny Englichové, které nese název Musica per arpa.

Tam, kde se snoubí krása s ušlechtilostí, nemá chybět prostor pro dobré skutky. Nebylo tomu jinak ani v Rudolfinu toho večera. Z rukou Dany Mrázkové, ředitelky ČSOB Pojišťovny přebrala Maria Křepelková, ředitelka Život dětem o.p.s. šek ve výši 130 000 Kč. Částka měla již svoji adresátku, kterou je malá Zoinka, která nutně potřebuje přístroj pro podporu dýchání, který bohužel nehradí žádná zdravotní pojišťovna. Svého adresáta měl i poukaz na pobyt v jednom z hotelů společnosti Hotelklik.cz. a do kasičky pro Život dětem o.p.s. bylo vybráno 12.000 Kč.

O skvělou choreografii se postaral uznávaný choreograf Peter Varady. Slavnostním večerem skvěle provázela Lucie Křížková. Použité materiály z kolekcí:  Cavalli, Prada,  Blumarine a řady dalších.

Mezi šestnácti modelkami nechyběly: Lucia Semanková - I. Vicemiss Slovensko 2014, Laura Longauerová - Miss Slovensko 2014, Radka Vachalova, Lucie Hříbalová, Zuzana Pavlů - Major Model Management – Milano, Christina Schick - Next Models Los Angeles, Kristina Roháčeková - finalistka Miss Slovensko 2015, Johanka Pošová, Michaela Zakoutská a Andrea Schiefertová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám