Hlavní obsah

Modeláři v České Skalici připravují výstavu vláčků

Novinky, Ivana Karlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již devátým rokem připravují modeláři z Modelářského centra v České Skalici za podpory města výstavu modelové železnice a vláčků, která se bude konat 16. - 18. září v klubovně zahrádkářů. A jako každý rok si pro návštěvníky připravili bohatý program.

Foto: Ivana Karlíčková

výstava v České Skalici

Článek

Na pátek 16. září je tradičně připravena prezentace modelů a modelových kolejišť pro školy a školky, ale samozřejmě i pro širokou veřejnost. Děti si mohou prohlédnout modelové vláčky v provozu a přitom se mohou vystavujících zeptat na vše, co je zajímá.

Každým rokem přinášíme s výstavou vláčků, modelových kolejišť, papírových a plastových modelů něco nového a zajímavého. I letos se můžete těšit na mnoho novinek a pestrý doplňkový program.

V sobotu a v neděli bude program doplněn o modelářské dílny, venkovní provoz Zahradní železnice Zásmucka, která povozí malé i velké, a která letos připravila pro návštěvníky překvapení. V sobotu RC modeláři z Červeného Kostelce a České Metuje předvedou tankové bitvy a další zajímavé RC modely. V neděli zase předvedou českoskaličtí dobrovolní hasiči ukázky hasičských dovedností a ukázky první pomoci.

Víkendového programu se zúčastní úspěšní automobiloví závodníci Josef a Lukáš Cvejnovi, kteří závodí v závodech do vrchu a předvedou soutěžní vůz Suzuki Swift.

Návštěvníci se mohou těšit na různorodá modelová kolejiště, která přivezou modeláři ze spřátelených klubů nejen z Královéhradeckého, ale i Středočeského kraje.

Mnoho kolejišť uvidí návštěvníci v České Skalici vůbec poprvé. Uvidíte kolejiště ovládaná klasickým analogovým způsobem, ale i digitální, která jsou řízena pomocí digitálních ústředen, či prostřednictvím mobilních telefonů a tabletů. Vystavena budou kolejiště maličká, která se vejdou do kufříku, ale i kolejiště přesahující tři metry délky s dokonalou krajinou propracovanou do nejmenších detailů. Návštěvníci budou moci obdivovat nejen kolejiště zkušených modelářů, ale i kolejiště ve výstavbě mladých členů modelářského kroužku z České Skalice.

Pro tvořivé malé i velké modeláře jsou připraveny dílny, kde si zájemci mohou postavit model domečku s krajinkou. I letos chystáme úplně nový model domku. Zatímco budou větší modelařit, nejmenší si mezitím mohou pohrát s dřevěnou vláčkodráhou.

Členové Modelářského centra ale nestaví jen železniční modely, prezentovány budou také papírové modely hradů, plastikové modely vojenské a silniční techniky a dále diorámy (model výřezu krajiny), ty budou převážně dětí z modelářského kroužku.

Pro návštěvníky připravujeme tradiční venkovní občerstvení s oblíbenými nápoji pro malé i velké, a s dobrůtkami pro celou rodinu. A možná vás čekají i další překvapení.

Modelářské centrum zve všechny na tradiční výstavu do klubovny zahrádkářů v České Skalici, Přijďte se podívat, ať už zblízka, či z daleka, bude to stát za to. Návštěvníci z daleka mohou výstavu vláčků spojit s dalšími zajímavými akcemi, které se o víkendu v České Skalici konají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám