Hlavní obsah

Mladý Plzeňan zvítězil v celorepublikové soutěži Eurotime

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem národního kola celorepublikové soutěže EUROTIME, kterou ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR realizovaly všechny pobočky informační sítě Europe Direct, je devítiletý Marek Šarišský z Plzně.

Foto: Techmania Science Centrum

Do soutěže se zapojilo všech devět českých středisek informační sítě Europe Direct včetně plzeňského.

Článek

Mladý Plzeňan zvítězil v národním kole soutěže v kategorii do čtrnácti let.

"Mám velkou radost z toho, že národním vítězem se stal právě chlapec z Plzně," uvedla vedoucí informačního střediska Europe Direct Plzeň Kateřina Siberová.

"Desítky kvízů, které Plzeňané odevzdali, ukazují, že občané Plzeňského kraje mají o evropské otázky zájem a věřím, že se i v budoucnu zapojí do řady aktivit, které pro ně plzeňská pobočka Evropské komise pořádá. Plzeň vyhrála právem," dodala Siberová, jejíž informační centrum sídli v plzeňském science centru Techmania.

Právě zpopularizovat evropskou problematiku bylo cílem znalostní soutěže EUROTIME. Do soutěže se zapojilo všech devět českých středisek informační sítě Europe Direct.

Vítězové byli oceněni v úterý 17. května v pražském Evropském domě, sídle zastoupení Evropské komise. V již zmíněné kategorii do čtrnácti let včetně si cenu odnesl Marek Šarišský z Plzně, v kategorii nad patnáct let pak Jiří Kovačič z Trutnova.

Hlavní cenou v soutěži byl notebook. Další dary věnovalo do soutěže Zastoupení Evropské komise a regionální pobočky informační sítě Europe Direct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám