Hlavní obsah

Mladou dívku uvěznilo bahno, pomohli jí hasiči

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklému zásahu byli 13. prosince v podvečer voláni profesionální hasiči z Českého Těšína. Teprve 14letá dívka při procházce zapadla po pás do bahna a nemohla ven.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Uvězněna v bahně odolávala nechutné mase i prochlazení. Při procházce se dvěma psy za šera si dívka chtěla lesní pěšinku kolem nádrže zkrátit po listí, jenže to pod sebou ukrývalo nebezpečné bahno. Dívka do něj rychle zapadla jednou nohou, aniž by se mohla pohnout. Druhá noha zůstala na pevnějším povrchu.

Naštěstí dívku krátce po nehodě našel její kamarád, který následně přivolal pomoc.

"Vodní nádrž Hrabina, napájená potokem Hrabinka, se nachází na západním okraji Českého Těšína. Když k ní hasiči přijeli, dívka byla zapadlá téměř po pás. V mazlavé hmotě se už trápila nejméně dvacet minut," sdělil Petr Kůdela, tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů.

"Hasiči okolo dívky pokladli žebříky, na které se postavili, a s pomocí kůlu zabořeného v bahně ji vytáhli nahoru. V bahně zůstala jen jedna její bota," dodal Kůdela.

Po lékařské prohlídce si dívku převzali rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám