Hlavní obsah

Mladík v podmínce kradl, napadl policistu, skončil ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazební věznice poslal ve čtvrtek 13. července soudce jednadvacetiletého mladého muže z Napajedel, který kradl v otrokovické samoobsluze a útočil na policistu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Mladík přitom před šesti týdny odešel od zlínského soudu a podmínkou za loupež. Teď mu hrozí až čtyřleté vězení,“ informovala v pátek 14. července policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

K incidentu došlo v úterý 11. července večer v nákupním středisku v Otrokovicích, kdy jednadvacetiletý muž vzal čokoládovou tyčinku a strčil si ji do kapsy od kalhot.

„Krádež viděl policista, který zde v době svého volna nakupoval. Upozornil ho tedy, aby tyčinku vrátil. Když se k tomu neměl, oznámil mu, že je policista, a znovu ho několikrát vyzval k vrácení ukradeného zboží. To mladého muže rozlítilo, tyčinku hodil do prostoru a začal policistu vulgárně napadat, přičemž ho chytil za košili a utrhl mu rukáv,“ uvedla policejní mluvčí.

Po tomto agresivním výpadu policista zakročil a zadržel ho až do příjezdu svých kolegů. „Dechová zkouška u agresora ukázala téměř tři promile alkoholu, později přiznal, že během dne vypil asi šest litrů vína. Z celého incidentu si podle svých slov téměř nic nepamatoval,“ dodala Monika Kozumplíková.

Po noci strávené v policejní cele si výtržník vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z několika trestných činů, a to krádež, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. „Za tyto trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Vzhledem k tomu, že byl v květnu pravomocně odsouzen za loupež k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2020, rozhodl včera soudce o jeho umístění do vazby,“ upřesnila policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám