Hlavní obsah

Mladíci vykopli domovní dveře a majiteli vyhrožovali zabitím

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři mladíky obvinil vyšetřovatel ve středu 25. ledna, že v polovině minulého roku v jednom z domů v Budišově nad Budišovkou slovně a potom i fyzicky napadli staršího muže. Velmi sprostými slovy ho uráželi, a když se zamkl v bytě, vykopli dveře.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Celý incident se odehrál 21. srpna 2011 krátce po půlnoci v ulici Na Sídlišti v Budišově nad Budišovkou, kdy tři mladíci ve věku 20 a 23 let z Budišova, Vítkova a Havířova vstoupili do domu a rušili noční klid. V domě křičeli a hlasitě nadávali, proto byli upozorněni nájemníky domu, aby se uklidnili.

Devětašedesátiletý muž, který mladíky okřikl, byl vulgárně mladíky napaden. Slovní napadení pak přešlo ve fyzické napadení, kdy mladíci do muže kopali. Ten proto v obavě z dalšího napadání odešel i se svou pětašedesátiletou družkou do bytu a zamkli se.

Toto jednání agresivní útočníky ještě podpořilo k dalšímu útoku a rozkopali vstupní dveře do bytu, kam pak dva z nich vnikli a začali vulgárně nadávat. „Ten tvůj bude zítra mrtvý, já tě zabiju, křičeli a obyvatelům bytu plivali přitom do obličeje,“ popsal situaci policejní mluvčí René Černohorský.

„U obou poškozených osob toto jednání vyvolalo důvodnou obavu o život a zdraví, poškozený muž utrpěl zranění (pohmožděninu levé ruky a tržnou ránu zápěstí pravé ruky) bez lékařského ošetření a škoda na jejich zařízení byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2800 Kč,“ dodal mluvčí.

Dva mladíci se již takového jednání dopustili a oba byli pro trestný čin výtržnictví již odsouzeni, to jim ale nezabránilo v dalším páchání trestné činnosti, za kterou jim nyní hrozí několik let za mřížemi. Stíhání všech tří mladíků je vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám