Hlavní obsah

Mladí sparťané oslavili s klokany Mezinárodní den fotbalu a přátelství

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že výsledek zápasu není nejdůležitější, se v neděli dopoledne přesvědčili mladí fotbalisté pražské Sparty a Bohemians 1905 kategorie do třinácti let, kteří proti sobě nastoupili v rámci oslav Mezinárodního dne fotbalu a přátelství.

Foto: Roman Smetka

Hráči při nástupu vyjadřují základní myšlenku projektu: Přátelství je více, než vítěztví

Článek

Mezinárodní den fotbalu a přátelství se koná každý rok v rámci celosvětového projektu Fotbalem k přátelství. Mladí hráči se snaží za podpory fotbalových legend šířit myšlenku přátelství a vzájemného respektu mezi protihráči.

Slavnostního výkopu se opět po roce zúčastnila sparťanská legenda Martin Frýdek. I on tak byl svědkem vítězství Sparty 5:2. Výsledek však nebyl to hlavní, proč diváci zápas navštívili. Tím byla myšlenka, že i soupeři mohou být na hřišti přátelé. Hráči si proto před utkáním vyměnili náramky přátelství, které kamarádství mezi fotbalisty symbolizují.

Klíčovou roli v utkání sehrál sparťanský záložník Roman Horák, který vstřelil 3 branky a bude český fotbal reprezentovat na hlavním mezinárodním turnaji projektu. Ten se uskuteční na přelomu června a července v ruském Petrohradu za účasti hráčů z 64 světových zemí.

Kromě turnaje mladí fotbalisté uvidí finále Konfederačního poháru a na vlastní oči uvidí při hře své sportovní idoly v čele s reprezentanty Německa, Portugalska nebo Chile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám