Hlavní obsah

Mladí herci z příbramského gymnázia poprvé vystoupí v Plzni

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové Divadelního souboru Gymnázia Příbram neusínají na vavřínech. Právě naopak. I přes studijní povinnosti mladí herci každý týden pilně zkoušejí divadelní hry a připravují se na vystoupení.

Foto: Archiv divadelního souboru

Studenti Gymnázia Příbram vystupují pro veřejnost již třetím rokem

Článek

Za tři roky své existence již několikrát vyprodali „domovské“ Divadlo A. Dvořáka v Příbrami, úspěch sklidili v okolních městech i v Praze a nyní se těší na plzeňskou premiéru. V divadle Dialog vystoupí 2. března od 19 hodin s nejnovější hrou Jeho poslední flám.

Inscenace se odehrává v prvorepublikové Praze, době šelakových desek, jazzových orchestrů a přepychových rób pražské smetánky. „Na první republiku upomíná především scéna, která je do zmíněné doby stylizována, ale jinak je hra prakticky nadčasová,“ říká vedoucí souboru Martin Johanna.

Dodává, že během představení v divadle Dialog nebudou chybět ani drobné improvizace, protože hra je kromě pevného textu postavena právě na drobných nuancích. „Díky tomu, že hra není pevně nalinkovaná a každé její podání se trochu liší, si na své přijdou i ti, kteří již hru zhlédli,“ upřesnil Johanna.

Naposledy předvedl soubor vlastní pojetí hry, kterou napsal ve třicátých letech Joe Bernaski, v Malém Vinohradském divadle v Praze. Na začátku února vystoupili studenti z Příbrami na těchto prknech také poprvé. "Byla to rovněž premiéra, i když trošku jiná než nás čeká v Plzni. V pražských divadlech jsme totiž v minulých letech už hráli. Za herce musím složit velký dík pracovníkům Malého Vinohradského divadla - byli k nám velice vstřícní a milí, že jsme se tam za chvíli cítili jako doma," sdělil Johanna. Nepopírá, že herci jsou už teď plni očekávání, jak přijmou Jeho poslední flám diváci ze západních Čech.

Na nastudování hry Jeho poslední flám se společně s Divadelním souborem podílel také jazzový orchestr GYMband. Společně vytvořily nahrávky skladeb Slunečnice, Hádej hádej a La vie en rose, jež během představení také zaznějí.

Vstupenky na představení v divadle Dialog si lze zakoupit prostřednictvím www.plzenskavstupenka.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám