Hlavní obsah

Mladé tanečnice se pečlivě připravují na Hry V. zimní olympiády dětí a mládeže

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod vedením trenérky Dity Hejníkové se v Ostravě-Výškovicích připravují mladé olympioničky, reprezentantky Moravskoslezského kraje na soutěž v disco dance, která bude probíhat od 31. ledna do 1. února.

Foto: Josef Zajíc

Reprezentantky Moravskoslezského kraje.

Článek

Podle trenérky Dity Hejníkové, která je současně i vedoucí soutěže v disco dance Her V. zimní olympiády dětí a mládeže (ZODM), se děvčata velmi pilně na soutěž připravují. Hry budou zahájeny v neděli 29. ledna v 15 hodin v ČEZ Aréně v Ostravě.

Sedm vybraných děvčat bude reprezentovat Moravskoslezský kraj v disciplínách disco dance-malá skupina a disco dance-duo. Kromě malé skupiny budou kraj reprezentovat ještě dvě dvojice.

Všechna děvčata jsou z tanečního studia Didedance, které sídlí v Ostravě-Výškovicích. Šest dní před zahájením soutěží skupina poctivě trénuje, piluje jednotlivé pasáže tak, aby výsledek na olympiádě byl co nejlepší. Ještě před olympiádou se tým děvčat pod vedením své trenérky zúčastní 28. ledna Mistrovství České republiky v Prostějově.

Soutěž ZODM bude rozhodovat pět mezinárodních rozhodčích z Ústí nad Labem, Olomouce, Prahy, Moravskoslezského kraje a ze Slovenska. Soutěž v disco dance bude probíhat v Kulturním domě Akord v Ostravě-Zábřehu. V úterý 31. ledna se bude soutěžit od 14.15 hodin do 19 hodin a ve středu 1. února budou finálové soutěže od 9.15 hodin. Taneční soutěž bude ukončena vyhlášením výsledků ve 12 hodin.

Podrobnosti o soutěžích najdete na: www.odm2012.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám