Hlavní obsah

Mladé Svatomartinské víno odstartovalo 2. Karlovský gastrofestival

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostním otevřením Svatomartinského vína byl ve čtvrtek 11. listopadu v 11 hodin ve Velkých Karlovicích zahájen Karlovský gastrofestival. Tato kulinářská událost do 18. listopadu nabídne řadu gurmánských zážitků od zabíjačky až po vysokou gastronomii v podání „Itala v kuchyni“ Emanuela Ridiho.

Foto: Valachy

Svatomartinské víno si nenechá ujít žádný milovník vinného moku.

Článek

„Na příštích sedm dní gastrofestivalu máme připraveno 150 lahví Svatomartinského vína v pěti druzích a samozřejmě Svatomartinské menu. Loni o ně byl velký zájem, takže jsme pro letošek přichystali 300 porcí Svatomartinské husy. To obnáší 280 kilogramů živé váhy masa, 60 kilogramů červeného i bílého zelí a 60 kilogramů knedlíků,“ prozradil Tomáš Blabla, šéf hotelů pořádajícího turistického resortu Valachy.

Vedle Svatomartinského vína a Svatomartinského menu přinese Karlovský gastrofestival i další zážitky. Tím hlavním bude možnost ochutnat pokrmy uvařené „Italem v kuchyni“ Emanuelem Ridim.

Ten připraví sobotní Galavečeři ve Spa hotelu Lanterna a nedělní v hotelu Horal a v neděli 14. listopadu přidá i dvě „tvůrčí dílny“ v podobě kuchařských show, při nichž mu mohou zájemci nahlížet pod ruce. „O Maniho kuchařské umění je velký zájem. Sobotní Galavečeři už máme delší dobu vyprodanou, na neděli zbývá ještě několik volných míst,“ doplnil Michal Vala z turistického resortu Valachy.

Na nedělní Galavečeři „Ital“ chystá plátky z telecí kýty s tuňákovou pastou, tatarák z hovězí svíčkové z půlky pečený s čerstvým lanýžem, chlebové noky s kančím ragu, dušené hovězí na červeném víně a domácí dort z oříškové čokolády, to vše doplněno značkovými víny.

Jedním z vrcholů gastrofestivalu bude také Gastro Tour v sobotu 13. listopadu. Na několika místech Karlovic čeká návštěvníky doprovodný program. V hotelu Horal se uskuteční jarmark s ukázkami výroby perníků, trdelníků a košíků či ochutnávkou „valašského penicilinu“ a parmezánu, navíc v 15 hodin vypukne autogramiáda Emanuela Ridiho.

U sjezdovky Razula vypukne domácí zabíjačka za hudebního doprovodu harmonikářů, u hotelu Galik se budou podávat valašské speciality a proběhne Valašská olympiáda, v blízké hospodě Pod Pralesem se zase budou podávat speciality klasické kuchyně. Z jednoho místa na druhé sveze zájemce Jelínkův expres a koňský povoz. www.valachy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám