Hlavní obsah

Mladá Boleslav se na týden proměnila na město orientální kultury

Novinky, Eva Shareefa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červnový týden se Mladá Boleslav proměnila na město orientální kultury. Představení nové knihy profesora Charifa Bahbouh, zážitkové Indické odpoledne pro děti, mezikulturní dialog s Tinou Ahmed, taneční Galashow a mezinárodní taneční soutěž - tím vším se v Mladé Boleslavi žilo od 2. do 8. června.

Foto: Eva Shareefa

Arabská sladká basboussa

Článek

S novou knihou Co je dobré vědět o arabském světě od autorů profesora Charifa Bahbouh a Ing. René Kopeckého se seznámili posluchači v mladoboleslavské knihovně hned první den konání festivalu Arabesque v Mladé Boleslavi.

Po celý týden si organizátorka festivalu Eva Hlávková připravila pestý program v podobě přednášek, rytmické dílny hry na bubny a činelky, malování hennou, taneční Galashow, mezinárodní soutěž v orientálních a indických tancích a další doprovodné aktivity. 

Přednášku na téma Dilema orientální tanečnice, mezikulturní dialog s Mgr. Tinou Ahmed si nenechali ujít tanečnice právě věnující se orientálním tancům. Respekt! To je například 1. bod Etického kodexu orientálních tanečnic, který si stanovily tanečnice na své 1. konferenci v Brně v roce 2013. Spolupráce je z dalších bodů zmíněného kodexu. Přednáška se nesla na odborné úrovni a mladoboleslavské tanečnice ocenily její přínos. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám