Hlavní obsah

Mix moderního jazzu, hiphopu, funku a soulu: Anthony Dee vystoupí ve Vile Štvanice

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 6. dubna se od 20 hodin ve Vile Štvanice představí pražská kapela Anthony Dee, kterou tvoří mladí talentovaní muzikanti v čele s výrazným kytaristou Antonínem Dlapou. Koncert bude natáčet Český rozhlas.

Foto: archiv Anthony Dee

Kapela Anthony Dee

Článek

Kapela působí na pražské klubové scéně několik let, mezi významnější události bezesporu patří účast v celorepublikové soutěži Czech Jazz Contest 2013, kde Anthony Dee obsadili druhé místo. V minulém roce jsme je mohli vidět na festivalu Mladí ladí jazz v paláci Akropolis jako support americké kapely The Bad Plus.

Každá ze skladeb Anthony Dee je věnována osobě, která prošla životem kytaristy, lídra a hlavního autora Antonína Dlapy nebo jej nějakým způsobem ovlivnila. V playlistu tak můžete najít skladby nesoucí názvy jako John Frusciante, Duke Ellington či Lianne La Havas.

„To je jen zlomek hudebních osobností, které nás inspirují... Dalšími jsou například Jimi Hendrix, Jef Lee Johnson, J Dilla, John Coltrane, The Roots nebo Erykah Badu,” uvádí Antonín Dlapa.

V letošním roce se kromě koncertní činnosti kapela chystá natočit několik skladeb ze svého stále se rozrůstajícího repertoáru. Snem a cílem Anthony Dee je hrát a uspět na jazzových a alternativních festivalech napříč celým světem, následně zahrát v NPR Tiny Desk a nakonec uspořádat tour v Kalifornii.

Kapela hraje ve složení:

Kytara, efekty: Antonín Dlapa (Voila!, Originální Pražský Synkopický Orchestr, Fehero Rocher, Personal Highway) 

Saxofon: Jan Pospíšil (TOP Dream company, Originální Pražský Synkopický Orchestr)

Baskytara, efekty: Ondřej Hauser (Prago Union, Personal Highway, Kapela Davida Krause)

Bicí: Michal “Kolouch” Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám