Hlavní obsah

Mistrovství České republiky Teamgym hostí ostravské Trojhalí Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V termínu 23. a 24. dubna pořádá Česká gymnastická federace Mistrovství České republiky s mezinárodní účastí TEAMGYM a také soutěž PROSPEKT CUP. Současně je uspořádán 2. závod International Cup pro rok 2016.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.4.2016. TEAMGYM 2016 Trojhalí Karolina. Pohybová skladba.

Článek

Otevřené zastřešené náměstí TROJHALÍ Karolina je jedna z nejkrásnějších upravených veřejných budov, která byla zrekonstruovaná z bývalých průmyslových objektů. Jde o kulturní, společenské, vzdělávací a oddychové zařízení, ve kterém je vytvořen moderní prostor pro uspořádání koncertů, divadelních představení, výstav, konferencí a sportovních událostí přístupných veřejnosti.

V sobotu a v neděli 23. a 24. dubna nabídla své prostory České gymnastické federaci, která spolu s pořadateli z Ostravy uspořádala Mistrovství české republiky s mezinárodní účastí TEAMGYM 2016.

Soutěž se koná v kategoriích Teamgym senior, Teamgym Junior  I - IV a také jako závod Internacionál Cup pro rok 2016.  V sobotu 23. dubna byla v 9.55 zahájena soutěž kategorie Junior III - 16 - více let. V 11.30 hodin odstartoval závod v kategorii IC mládež, Junior III, jako doplňkový program se představila krasojízda.

V 16.30 nastoupilo osm družstev k soutěži Junior IV + senior. Po slavnostním nástupu pozdravila účastníky olympionička, bývalá reprezentantka v gymnastice Adolfína Táčová.

Členové družstev soutěžili ve třech disciplínách. V programu zahajovali účastníci cvičení v pohybové skladbě, akrobacií a ve cvičení na trampolíně. Diváci se tak mohli v klidu dívat jen na jednu disciplínu a užít si tak pohledů na náročnou akrobacii a ladné společné prvky v pohybové skladbě cvičené na vybranou hudbu.

Podle výsledkové listiny v soutěži Junior III obsadilo první místo družstvo Gymnastického clubu Třebíč - 42.883 body, před T.J. Chropyní - 42.550 na druhém místě. Třetí místo uhájil Spartak Turnov - 40.950 bodů.

V mezinárodní soutěži Junior IV. ženy zvítězil team T.J. Sokol Příbram - 42.150. Druhé místo obsadili gymnastky z Německa Bavaria A - 40.235 bodů. Na třetím místě se umístilo opět družstvo Německa z Brandeburgu - 37.700.

V neděli 24. dubna soutěž pokračovala od 10.35 závodem kategorie Junior I, ve 14.15 bude následovat Junior II. Vyhlášení nedělních výsledků se uskuteční v 15.50 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám