Hlavní obsah

Mistrovský titul ve všestrannosti obhájila Jihočeška Barbora Kamírová

Novinky, Lenka Pokorná

Vítězkou třídenního Mistrovství České republiky ve všestrannosti, které v neděli skončilo v Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku, se v kategorii mladých jezdců stala obhájkyně loňského titulu Barbora Kamírová s třináctiletým českým teplokrevníkem Christo z domácího Jezdeckého klubu Borová.

Foto: Lenka Pokorná

Zlatá Barbora Kamírová (uprostřed), stříbrná Marie Dvořáková (vlevo) a bronzová Radka Bělehrádková na stupních vítězů.

Článek

Druhé místo mezi mladými jezdci obsadila Marie Dvořáková s Dukátem z Jezdeckého klubu Neveklov a třetí Radka Bělehrádková na koni A Cruyff z Jezdeckého klubu Milan Beneš Koclířov.

Novou mistryní ČR pro rok 2015 se v kategorii pony, dětí od 10 do 13 let, stala Julie Pásková na Golden Rebeca z Horse Academy, mezi staršími pony jezdci zvítězila Vendula Chrásková s koněm Pírko z JS Slavíkov těsně před další domácí jezdkyní Zuzanou Balouškovou s Pretty Ginger. Seniorskou kategorii ovládl stejně jako loni Robert Pokorný na Rodeo au Heup z JK NH Car.

Bářin kvalitní a vyrovnaný výkon v průběhu celé soutěže nenechal nikoho na pochybách, že kov nejcennější zůstává na jihu Čech i v letošním roce zcela právem. „Jela jsem v domácím prostředí, což je na jedné straně výhoda v tom, že já i kůň jsme zde doma, na straně druhé na oba doléhá větší psychický tlak, protože naše okolí očekává úspěch. Naštěstí to vyšlo, byli jsme oba v pohodě. Jsem šťastná a děkuji všem za podporu,“ uvedla po dekorování vítězů staronová šampiónka.

Obhajobu mistrovského titulu přivítal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, který pořadatelství letošního nejvýznamnějšího podniku své třídy v tuzemsku zaštítil spolu se starostou Chvalšin Jiřím Borským. „Báře samozřejmě gratuluji k úspěchu a děkuji za skvělou reprezentaci celého Jihočeského kraje,“ konstatoval hejtman.

Mistrovstvím České republiky ve všestrannosti v kategoriích pony, mladí jezdci a senioři vstoupil ve dnech 18. až 20. září do svého finále letošní seriál vrcholných tuzemských jezdeckých soutěží v areálu farmy Borová. V malebném údolí pod Kletí se v průběhu tří dnů představilo divákům v drezuře, crosscountry a parkuru celkem více než 80 koní z ČR, v rámci otevřených soutěží pak i z Polska a Rakouska.

Na objektivitu závodů dohlížel v patnáctičlenném sboru rozhodčích, vedeným Antonínem Klauzem, kromě českých zástupců také Georg Schäfer z Německa a traťový komisař Karl Paar z Rakouska. Vítězové si mezi sebe kromě koňských dek, medailí, pohárů a šerp, rozdělili finanční odměnu v celkové výši 72 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám