Hlavní obsah

Mistrovský korfbalový titul slaví VKC Kolín a SK RG Prostějov

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. května se ve Znojmě odehrála finálová utkání korfbalové Ligy mladších žáků a České dorostenecké extraligy. O mistrovský titul bojovaly SK RG Prostějov, VKC Kolín, KK Brno, KC Náchod Plhov, TKC Děčín a domácí TJ Znojmo MS YMCA. Náchod a Znojmo obhajovaly titul z minulých let.

Foto: Zuzana Maňáková
Článek

Turnaj začal čtvrtfinálovými souboji mezi TKC Děčín a TJ Znojmo MS YMCA, KC Náchod Plhov a KK Brno.

První čtvrtfinále po poločase ukazovalo, že to bude domácí celek, který postoupí do semifinále. Druhé čtvrtfinále mezi KC Náchod Plhov a KK Brno bylo pro hráče psychicky nejnáročnějším. Utkání totiž po stavu 6:6 v základní hrací době pokračovalo prodloužením, které skončilo opět nerozhodně. Následovaly penalty, kdy všech osm hráčů z každého týmu střílí střídavě penaltu. Obvykle zápasy končí po prvním rozstřelu, ale toto utkání došlo až do 9. série a skončilo stavem 7:8 pro jihomoravský klub.

Po semifinálových utkáních následoval finálový zápas České dorostenecké extraligy mezi TJ Znojmo MS YMCA a VKC Kolín.

Utkání bylo velmi zajímavé. Zpočátku měli navrch znojemští hráči díky svým excelentním střelcům. Následně Středočeši dotáhli, posunuli se do vedení a tento náskok si drželi. Jihomoravané se snažili dotáhnout, dokonce se dostali na rozdíl jednoho koše, ale Kolínští v závěru přitvrdili a zvítězili 21:16 (10:7).

Poté začaly gradovat finálové souboje mladších žáků. Nejdříve se o 5. místo utkaly celky KC Náchod Plhov a TKC Děčín. V prvním poločase byl Náchod herně lepší, ale do druhého zápasu Severočeši nastoupili s tím, že vyhrají. Začali více běhat, tvořit šance a střílet. TKC Děčín porazil Mistra ČR v mladších žácích z let 2008 – 2010.

TJ Znojmo MS YMCA a KK Brno odehráli zápas o bronzovou medaili. Třetí místo se 7bodovým bodovým rozdílem vyhrál TJ Znojmo MS YMCA – 11:4 (5:2).

O zlatou příčku bojoval SK RG Prostějov a VKC Kolín. VKC Kolín byl mírným favoritem, protože po základní části skončil na prvním místě. Tentokrát na Prostějov nestačil a ten se mohl radovat z vítězství 9:7 a současně slavit teprve třetí titul od roku 1994.

Více informací na www.extrakorfbal.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám