Hlavní obsah

Mistr okinawského karatedo povede seminář v Sokolově

Novinky, Jiří Matouš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sokolovské sportovní hale proběhne od 16. do 18. května VI. Mezinárodní seminář okinawského bojového umění karatedo stylu Meibukan Gojyu-ryu pod vedením senseie Akihito Yagi, Kyoshi, 7. Dan.

Foto: Jiří Matouš

Sensei Akihito Yagi

Článek

Sensei Yagi přijíždí do České republiky již po čtvrté, aby zde vedl seminář pro studenty karate z celé Evropy. Sedmatřicetiletý mistr studuje karate v samotné kolébce karatedo na Okinawě od svých 4 let, nejprve pod vedením svého děda Meitoku Yagi a svého otce Meitatsu Yagi. Oba muži dosáhli 10. Danu karatedo a titulu Hanshi.

Meitoku Yagi byl přímým žákem zakladatele Gojyu-ryu Chojuna Miyagiho. Byl to právě tento muž, kterého rodina Miyagi označila jako přímého následovníka stylu, přičemž mu věnovala karategi a obi samotného mistra. Meitatsu Yagi sdědil umění svého otce a ten jej předal svým dvěma synům Akihitovi a Akihirovi.

Právě prvně jmenovaný muž je od středy na návštěvě České republiky na pozvání České Meibukan Gojyu-ryu Karate-do asociace pod vedením Mgr. Jiřího Matouše, držitele 6. Danu. Všechny zájemce o toto bojové umění zveme na seminář k čerpání kouzla a moudra starých mistrů tohoto krásného bojového umění.

Reklama

Výběr článků

Načítám