Hlavní obsah

Místní výrobky, služby a zážitky mají možnost získat regionální značku

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o získání certifikátu pro užívání značky JESENÍKY originální produkt® na výrobky, ubytovací či stravovací služby a zážitky mají nyní možnost podávat žádosti. Koordinátor regionální značky JESENÍKY originální produkt® se chystá rozšířit značené subjekty, a to v jarním kole a pak na podzim.

Foto: archiv MAS Horní Pomoraví

Certifikovat lze i zážitky, například soukromá muzea. Na snímku jde o Expozici hudebních nástrojů v Ostružné.

Článek

„Ukončení příjmu žádostí na služby a zážitky je stanovené do 31. března, výrobky pak do 15. května. Letos jsme stanovili dobu příjmu žádostí delší s ohledem na rozsáhlost území, které značka pokrývá. V současnosti ji mohou získat žadatelé ze 160 obcí Olomouckého kraje, ale i části Moravskoslezského a části Pardubického kraje,“ objasnila za koordinátora Místní akční skupinu (MAS) Horní Pomoraví Hana Olejníková.

Potřebné informace naleznou zájemci na webových stránkách koordinátora www.hornipomoravi.eu, informace o podmínkách získání certifikátu a formulář žádosti pak na www.regionalni-znacky.cz/jeseniky. Současně stávající držitelé certifikátu, kterým končí jeho platnost, mohou žádat o obnovené udělení značky.

Na počátku roku 2016 má oprávnění užívat označení fialového zvonku JESENÍKY originální produkt® 75 výrobků, 22 služeb a 17 zážitků. Systém značení funguje pod Asociací regionálních značek, která v současné době sdružuje 23 regionů s vlastní značkou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám