Hlavní obsah

Miss Junior vybírá finalistky

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctý ročník soutěže, která hledá charisma, ne ramínko na šaty, se pokročil k výběru finalistek. I v letošním ročníku se sjely dívky z celé republiky, které budou reprezentovat jednotlivé kraje.

Foto: archiv Miss Junior

Soutěžící musely porotě ukázat, jaké charisma je v nich ukryto.

Článek

Poslední prázdninové dny proběhly castingy v Praze (31. srpna) a v Brně (1. září). Vzešly z nich první finalistky, nicméně výběr bude ještě pokračovat. „Testy inteligence či dotazník odhalující případné poruchy příjmu potravy, ale i obrázkový psychologický test byly nachystány pro slečny i tentokrát. Pohovor s porotou se pak povětšinou vedl v cizím jazyce, který si soutěžící uvedly v přihlášce. Dívky budou v průběhu celého ročníku soutěže hodnoceny a bodovány a dívka s nejlepšími výsledky pak získá titul Miss Junior 2012,“ vysvětluje Karla Jasná z realizačního týmu.

„Zvolit vítězku během finálového večera je dle našeho názoru neobjektivní. Na porotu může spontánně zapůsobit dívka, která v průběhu soutěže nemá tak dobré výsledky v hodnocení, jako jiná slečna, které se třeba během finálového večera něco nepovede. Porota proto uděluje titul Miss Junior Sympatie, ale absolutní vítězka vzejde z celkového hodnocení. To zahrnuje například výsledky testů, znalosti jazyka, foto testy, hodnocení choreografa, fotografa, vizážisty a další profesionálů z přípravného týmu, kteří s dívkami pracují, komunikativnost nebo třeba hodnocení z prezentace volné disciplíny. Právě tu mají dívky za úkol si samy připravit, natočit jako krátké video a zaslat. Už jenom během tohoto úkolu se ukáže, nakolik je která kreativní a schopná takový úkol splnit,“ uzavírá Jasná.

Česko-slovenské finále Miss Junior 2012 proběhne v Praze 1. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám