Hlavní obsah

Miss Junior Karlovarského kraje jsou dvě, obě přijal hejtman

Novinky, Kateřina Hamr

Hejtman Josef Novotný v úterý 22. listopadu dopoledne přijal ve své kanceláři Miss Junior 2011 Karlovarského kraje, které jsou v letošním roce hned dvě. Obě si připravily pro hejtmana společný dárek a v neformální diskuzi je zaskočila hejtmanova matematická otázka z okruhu řešení rovnic.

Foto: archiv Miss Junior

Zleva: Hejtman Josef Novotný, Miss Junior 2011 Karlovarského kraje Barbora Stupková a Martina Hollá a ředitelka soutěží Miss Junior Kateřina Hamrová.

Článek

Devatenáctiletá Miss Junior Karlovarský kraj Martina Hollá z Kynšperka nad Ohří touží být choreografkou. Tanci se věnuje od mala, dokonce už sama trénuje malé tanečníky. Do soutěže Miss Junior se přihlásila, protože si řekla, proč to zkrátka nezkusit.

Osmnáctiletá Barbora Stupková z Karlových Varů naskočila do soutěže Miss Junior vlastně jako náhradnice. Na soustředění Škola Miss Junior, které se konalo začátkem října v Parkhotelu Sokolov, nemohla z důvodu virového onemocnění přijet finalistka z Moravskoslezského kraje.

"Nechtěli jsme, aby místo v plánované choreografii zůstalo prázdné, a tak jsme kontaktovali dívku z Karlovarského kraje,“ vysvětlila Jana Veselá z realizačního týmu soutěže.

Barbora zareagovala pružně a obratem se na soustředění dostavila, dohnala vše potřebné, a jak se ukázalo, nakonec se jí to i vyplatilo. Kromě titulu Miss Junior 2011 Karlovarský kraj vyhrála na finále Miss Junior v Hard Rock Cafe Praha i Rudovu disciplínu odvahy. Ruda z Ostravy, který finále 17. října moderoval, se rozhodl, že si i on vybere „svoju missku“. Obsah disciplíny byl dívkám tajen doslova až do poslední chvíle.

Nakonec před ně asistenti postavili dřevěné špalky a do ruky dostaly malá kladívka a velké hřebíky. „Kdo nejrychleji hřebík zatluče a k tomu vypije třetinku nealko piva přelitého do šampusky, vyhraje,“ hlásal Ruda do publika.

Barboře Stupkové přineslo vítězství krom věnce špekáčků i příslib oslav na Stodolní. „Zatím se Ruda neozval, ale věřím, že svůj slib splní. Zažily jsme s ním spoustu legrace a myslím, že nezkazí žádnou srandu,“ míní Barbora, od svých šesti let cvičí sportovní aerobik. Dnes už i ona sama trénuje malé děti. „Mám radost z toho, když je naučím nějakou choreografii a vidím, jak se zlepšují,“ uzavírá studentka Sportovního Gymnázia v Karlových Varech, která se, pokud jí nevyjde studium herectví a zpěvu, možná stane profesionální trenérkou.

Při setkání na krajském úřadě poděkovala ředitelka soutěží Miss Junior Kateřina Hamrová hejtmanovi Josefu Novotnému za opakovanou podporu soutěže a ocenila jeho příslib spolupráce v nadcházejícím, třináctém ročníku Miss Junior 2012.

„Velice si vážíme podpory pana hejtmana, který svojí záštitou podpořil filozofii soutěže, která se staví proti bulimii, anorexii a poruchám příjmu potravy celkově s mottem – Hledáme charisma, ne ramínko na šaty! V nadcházejícím roce bychom rádi i v Karlovarském kraji na základních a středních školách představili sérii přednášek o prevenci zdravého životního stylu a věříme, že s panem hejtmanem najdeme v tomto směru společnou řeč,“ uzavřela Kateřina Hamrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám