Hlavní obsah

Miminka mohou v Lounech začít znakovat

Novinky, Vlastimil Roflík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kateřina Dudová se do Loun přestěhovala před časem z Liberce. Je člověk činorodý a i když je na mateřské dovolené se svým, nyní rok a půl starým synem Vlastíkem, hledá příležitosti pro jeho rozvoj. A to byl impuls k tomu, aby absolvovala certifikaci v programu Baby signs, tedy pro metodu znakování.

Foto: Vlastimil Roflík

Malý Vlastík již obstojně znakuje.

Článek

Proč by se maminky měly o seminář znakování podle vás zajímat a jaké jsou vaše konkrétní zkušenosti?

Nejprve je potřeba říci, že znakování Baby signs je určeno pro slyšící miminka a batolátka. Je to úžasná metoda, která podporuje komunikaci dítěte s nejbližším okolím, odbourává frustrace z nedorozumění a dokazuje, jak chytré naše děti jsou a jak šťastné, když s námi mohou takto „mluvit“ již tak v raném věku. Prostřednictvím této metody rozvíjíme dětskou i emoční inteligenci. S mým synkem doma znakujeme od jeho 14 měsíců a všechny nás to moc baví. Díky neustálému opakování začal tato slova brzy vyslovovat. Některé znaky opouští a dále se učí nové, které nás posouvají dále. Jak mi maminky jistě potvrdí, užitečné znaky jsou například „bolí“, „hotovo“, „ještě“.

Pro jak staré děti je váš seminář určen?

Znakování je vhodné pro děti do 3 let. Některé maminky začnou učit znaky své ratolesti již od 4 měsíců a jejich děti je začnou používat aktivně od 6 měsíců. Pokud se začne učit znakování později, například mezi desátým a čtrnáctým měsícem, děti začnou znaky používat už po pár týdnech. Maminky používající znakování mi mohou potvrdit, že každý den s naším dítětem bez zbytečného „vzteku a nervů“ z nedorozumění je k nezaplacení.

Co se děti / rodiče na semináři naučí - a dostanou i něco "navíc"?

Seminář, který pořádám 22. dubna v Lounech, je určen pro rodiče. Zde se dozvědí vše podstatné o znakování Baby signgs. Co je to, proč, kdy a jak znakovat. V ceně semináře jsou navíc pro rodiče ještě důležité materiály – pomůcky, jako například knížka, leporelo a dvě skvěle zpracovaná DVD. Kurzy určené pro miminka začnou od září 2015. Rodiče tedy budou mít dost času si vše rozmyslet. Více informací lze najít na FB stránkách Baby Signs Louny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám